Min breda kompetens ger mig möjligheten att ta konsultuppdrag inom såväl journalistik och kommunikation. Och förutom en stilistisk säkerhet så behärskar jag även foto, film, grafisk form och webb. 

Journalisten

Min styrka är att vaska fram essensen ur en berättelse, hitta den där vinkeln som fångar och förmedla så att det berör. Min bakgrund som allmänreporter gör att jag med lätthet växlar perspektiv och sätter mig in i nya sammanhang. Jag skapar lätt förtroende i kontakten med nya människor och tycker att människan bakom är lika viktig som själva storyn.

Jag är utbildad journalist sedan 2003 och har skrivit för såväl dagspress som magasin. Då jag också har en gedigen fotoerfarenhet så kan jag med lätthet ta jobb som inkluderar både text och bild. Nuvarande kunder är bland annat Svenska Dagbladet, Svenska kyrkan, Tidningen Land och Escritora.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommunikatören

Jag bistår företag och organisationer i kommunikationsprocessens alla delar. Oavsett om det handlar om att skriva ett pressmeddelande, utveckla en kommunikationsstrategi, vara redaktör för ett magasin, skapa innehåll och driva en webb eller arbeta med marknadsföring via sociala medier. Jag tar även foto-  samt enklare videojobb.

De senaste 12 åren har jag arbetat som kommunikatör på olika offentliga institutioner både i Danmark och i Sverige. Jag har vana av att arbeta med såväl grafisk produktion, webb, sociala medier och projektledning. Min styrka som kommunikatör ligger i att jag är en praktisk strateg. En person som både ser helheten och kan gå ner i detalj som producent. Mitt senaste uppdrag som kommunikatör var inom Helsingborgs stad. Här var jag projektledare för införandet av ett nytt intranät för 4000 medarbetare på stadens största förvaltning.

I sitt arbete är Katrine initiativrik, målinriktad, drivande och mån och att skapa ett gott samarbete med andra. Hon är alltid redo att lära om och lära nytt, och reflekterar över både innehåll och utförande för att ständigt utveckla sig själv och sin organisation.

Maria Boman Hansson, chef för kommunikation och marknad på skol- och fritidsförvaltningen, Helsingborgs stad

Webbredaktören

Jag har stor teknisk kunskap och har drivit flera webbprojekt. Flertalet som projektledare i större organisationer. Min styrka ligger framför allt i spänningsfältet mellan innehåll, design och användarupplevelse.

Helsingborgs stads intranät
Under 2017 var jag projektledare och webbansvarig för uppbyggnaden av nytt intranät på Helsingborgs stads största förvaltning. Skol- och fritidsförvaltningen har totalt 4000 medarbetare.
Four backpacks and a teddybear
Under min och min familjs tre månader långa resa våren 2018 bloggade jag regelbundet. Jag har även designat webbsidan på egen hand.
Four backpacks and a teddybear
Foton och texter är alla producerade av mig.

Fotografen

Jag har plåtat aktivt sedan 2006 och gått flera kurser på bland annat Fotografiska och Moderskeppet. Min styrka ligger i att få människor bekväma framför kameran, locka fram det som finns inuti, bakom kameraleendet. Och jag har ett skarpt öga för komposition, kontrast och färg. Jag tar med lätthet uppdrag som innehåller såväl text som bild. Fler av mina senaste bilder hittar du i min portfolio

Detta bildspel kräver JavaScript.